Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie investeert in infrastructuur Saramacca

Staatsolie investeert in infrastructuur Saramacca

06/02/2018 09:02 - Ivan Cairo

Staatsolie investeert in infrastructuur Saramacca

De afwatering aan de voet van de brug te Hamburg wordt alvast in orde gemaakt voordat de wegverzakking wordt aangepakt. Foto: Staatsolie  

PARAMARIBO - Staatsolie gaat ruim SRD 1,2 miljoen investeren in infrastructuur in Saramacca, het district waar de maatschappij haar meeste activiteiten ontplooid. Aan de verbetering van het waterproductiestation Tijgerkreek besteedt het bedrijf SRD 1.125.000 (150.000 US dollar) en voor het herstel van de weg bij de Uitkijkbrug aan de zijde van Hamburg is SRD 101.815 uitgetrokken.

De onderneming heeft eind vorig jaar twee contracten ondertekend voor de uitvoering van deze twee projecten. Staatsolie stelt dat deze projecten worden uitgevoerd in het kader van haar sociaal-maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Het bedrijf wil hiermee bijdragen aan de waarborging van de volksgezondheid en verkeersveiligheid in Saramacca.

De totale kosten voor verbetering van het productiestation te Tijgerkreek bedragen 152.817,34 euro, waarbij Staatsolie dus inkomt met SRD 1.125.000. Het verschil in de totale kosten en eventuele meerkosten wordt opgebracht door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij. Dit project moet de drinkwatervoorziening in Saramacca verbeteren en de ressorten zeker tien jaar garanderen van kwalitatief goed drinkwater. De werkzaamheden moeten voltooid zijn in maximaal 370 dagen.

Ook de verkeersveiligheid in Saramacca moet gegarandeerd zijn, vindt Staatsolie. Daarom is met het districtscommissariaat een overeenkomst getekend voor herstel van het verzakte weggedeelte voor de Uitkijkbrug aan de zijde van Hamburg. Staatsolie draagt bij aan de verbetering van het wegdek en hoopt hiermee bij te dragen aan waarborging van de verkeersveiligheid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina