Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump verwijt Democraten 'landverraad'

Trump verwijt Democraten 'landverraad'

06/02/2018 15:59

Trump verwijt Democraten voor niet klappen bij State of the Union.

Trump verwijt Democraten voor niet klappen bij State of the Union. Foto: AFP  

CINCINNATI - President Donald Trump heeft de Democraten "landverraad" en "anti-Amerikaans gedrag" verweten, omdat zij niet applaudiseerden tijdens zijn State of the Union. Trump deed zijn uitspraken tijdens een toespraak in Ohio.

Vrijwel geen enkele Democraat klapte toen Trump vorige week in zijn State of the Union stelde dat Amerika alleen maar beter is geworden van zijn beleid. In Cincinnati riep de Amerikaanse president ook op tot samenwerking.

"Waarom zouden we het niet klappen van de Democraten geen hoogverraad kunnen noemen?" vroeg Trump zijn fans in Ohio. "Ze leken niet erg van ons land te houden. Ze klapten zelfs niet toen ik de lage werkloosheidscijfers onder latino's en zwarte Amerikanen noemde. Dat is on-Amerikaans gedrag."

De Republikeinen en de Democraten onderhandelen momenteel over de overheidsbegroting. Hierover moeten zij binnen een maand een akkoord bereiken om een 'shutdown'' van de overheid te voorkomen. Vorige maand gebeurde dit nadat Trump een akkoord van beide partijen over het budget had afgeschoten.

Overigens is het niet ongebruikelijk voor politieke tegenstanders om tijdens de State of the Union niet te klappen of een vorm van afkeuring kenbaar te maken over het beleid van de president. Veel Republikeinen klapten ook niet tijdens de jaarlijkse toespraken van president Barack Obama. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina