Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ondernemerschap jongeren bevorderen'

Winston Lame: ondernemerschap en zelfstandigheid bevorderen

06/02/2018 17:02 - Merredith Bruce

Winston Lame: ondernemerschap en zelfstandigheid bevorderen

Foto: privécollectie  

PARAMARIBO - Winston Lame, die namens de jongeren zitting heeft in het nieuwe hoofdbestuur van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), wil het ondernemerschap bij jonge partijleden helpen ontwikkelen. Ook mogelijkheden scheppen voor kansarmen binnen de partij om een zelfstandig bestaan te kunnen opbouwen staat op zijn agenda.

Lame vindt dit een noodzaak in de economische situatie waarin het land zich bevindt. De krant sprak hem zaterdag na de bestuursverkiezing van de BEP. Hij is gekozen op de lijst die door Ronny Asabina als voorzitter werd geleid. Deze is Celsius Waterberg opgevolgd.

De jonge politicus is het met grote delen van de partij eens dat er een nieuwe wind moet waaien binnen de organisatie. "De resultaten van de bestuursverkiezingen getuigen daarvan." Zelf is hij niet helemaal tevreden over de wijze waarop het bestuur onder leiding van Waterberg de partij heeft geleid.

Dit had volgens hem "enorm veel" invloed op de jongerentak. "Je sluit je aan bij een partij op basis van de ideologie, maar als je dat niet terugziet, werkt het demotiverend." Lame geeft het vorige bestuur een "dikke onvoldoende" als het aankomt op de interne communicatie met de structuren en de achterban van de partij.

De jongerenvertegenwoordiger zal zich inzetten om jonge opkomende ondernemers een platform te bieden en mogelijkheden helpen creëren om afzet te vinden voor hun producten. Via praktijktrainingen wil hij kansarme partijgenoten een beter bestaan helpen opbouwen. Lame brengt zijn inzichten in verband met de moeilijke economische situatie in het land. Hij zegt dat zeker 60 tot 70 procent van de partijleden jonger dan veertig jaar zijn. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina