Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weer wanbetaling schoolvervoerders

Schoolvervoerders weer geconfronteerd met wanbetaling

07/02/2018 00:07 - Gilliamo Orban

Schoolvervoerders weer geconfronteerd met wanbetaling

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Omdat ze niet zijn betaald over januari, heeft een deel van de bushouders dinsdag niet gereden. Aan hen was beloofd dat ze uiterlijk maandag zouden ontvangen. Eén bushouder die anoniem wil blijven zei dat als dinsdag betaling uitblijft, hij zijn bussen woensdag nog kan inzetten, “maar donderdag ga ik echt niet meer kunnen rijden.”

Met drie van zijn vijf bussen verzorgt hij schoolvervoer, de andere twee zijn particuliere bussen. "Als ik helemaal afhankelijk was van het geld dat verdiend wordt uit schooltrajecten was ik al failliet. De twee particuliere bussen houden de zaak nog draaiende. Bushouders die hun bussen inzetten voor alleen schoolvervoer hebben het zwaar en sommige zijn zelfs bankroet. Hun bussen zijn in beslag genomen door de bank, omdat ze hun schulden niet konden betalen."  

Hij is één van de schoolvervoerders die het niet eens zijn met de tariefverhoging van 25 procent die de overheid nu zegt te kunnen uitbetalen. Hij houdt vast aan de verhoging van 40 procent zoals eerder is overeengekomen met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De overheid heeft dit percentage verlaagd door de precaire financiële situatie van het land.

De algemene ledenvergadering van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) heeft zaterdag bij meerderheid onder voorwaarden ingestemd met het lagere percentage. De schoolvervoerder met wie wij spraken was niet op die vergadering. OBS-voorzitter Kenneth Themen was er niet van op de hoogte dat sommige bushouders dinsdag niet konden rijden. "Als ze niet hebben gereden, heeft dat te maken met overmacht."

De zaterdag afgesproken voorwaarden worden spoedig ingediend bij de regering. Die zijn onder meer betaling van het verhoogde tarief over januari en februari en van een deel van de verhoging met terugwerkende kracht vanaf ergens vorig jaar. Een juiste datum moet nog worden vastgesteld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina