Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ’Jehovah’s Nederland houden misbruik geheim’

’Nederlandse Jehovah’s Getuigen houden kindermisbruik geheim’

08/02/2018 17:20

’Jehovah’s Getuigen houden kindermisbruik geheim’

 

AMSTERDAM - Jehovah’s Getuigen Nederland heeft jarenlang verslagen van beschuldigingen van seksueel kindermisbruik achtergehouden. Dat blijkt uit onderzoek van het nieuwsprogramma RTL Nieuws van de Nederlandse zender RTL. Slachtoffers hebben nu grote angst dat de documenten vernietigd worden en mogelijk bewijsmateriaal verloren gaat.

Ze roepen de Jehovah's Getuigen op om de verslagen per direct te overhandigen aan het Openbaar Ministerie. Justitie weigert de papieren op te eisen, meldt RTL. Verslagen van tientallen en mogelijk honderden interne rechtszaken tegen Jehovah's die beschuldigd zijn van seksueel kindermisbruik zijn achtergehouden. Met details van de zaak en soms zelfs bekentenissen van daders.

Twee weken geleden meldde de zender dat Jehovah's zaken rond kindermisbruik binnen de kerk zelf afhandelen. Ze hebben namelijk hun eigen 'rechtbanken': commissies die bestaan uit zogenoemde ouderlingen, leidinggevenden binnen de kerk. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina