Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lagere omzet moederbedrijf Pizza Hut

Lagere omzet moederbedrijf Pizza Hut

08/02/2018 15:21

Lagere omzet moederbedrijf Pizza Hut

Foto: CTV.NEWS.CA  

LOS ANGELES - Het Amerikaanse fastfoodconcern Yum Brands, moederbedrijf van Pizza Hut, KFC en Taco Bell, heeft minder omzet gedraaid in het afgelopen vierde kwartaal. De totale verkopen gingen met ruim 16 procent omlaag tot 1,6 miljard US dollar, maakte het bedrijf donderdag bekend.

De omzetdaling hing samen met een kalendereffect en het afstoten van vestigingen aan franchisenemers. De nettowinst steeg naar 436 miljoen US dollar, van 303 miljoen US dollar een jaar eerder.

Yum Brands maakte ook bekend dat het een belang heeft genomen in de Amerikaanse maaltijdensite GrubHub voor een bedrag van 200 miljoen US dollar. Daarmee hoopt het bedrijf de omzet in de Verenigde Staten van de ketens KFC en Taco Bell te verhogen. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina