Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Het hebben van een diploma is niet alles'

Lucien Naarden: 'Het hebben van een diploma is niet alles'

08/02/2018 09:04 - Amanda Palis

Luciën Naarden(l) bij de launch van het ‘100 Champions of Suriname’-project.

Luciën Naarden(l) bij de launch van het ‘100 Champions of Suriname’-project. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Wij willen jongeren helpen hun competenties verder te ontwikkelen”, vertelt Luciën Naarden van het Leadership Management International in Suriname (LMI). De organisatie die internationaal organisaties en bedrijven helpt om betere leiders en managers te vormen, wil nu met het ‘100 Champions of Suriname’-project, honderd jongeren stimuleren om de talenten waarin zij uitblinken verder te ontwikkelen.

Woensdag vond de lancering van dit project plaats. "Het hebben van een diploma is niet alles. Er zijn genoeg mensen die rondlopen met een diploma, die eigenlijk niks weten van hun vak. Je moet het niet alleen op papier kunnen, maar ook in de praktijk", vertelt Naarden. Met dit project wil hij jongeren en jonge professionals helpen om de vertaal slag te maken. "In dertien weken gaan wij kijken waar jouw talenten liggen en die verder ontwikkelen. Ongeacht jou afkomst en achtergrond zul je kunnen excelleren als je de juiste attitude hebt."  E

r wordt twee jaar uitgetrokken om de honderd kampioenen te vormen. De eerste groep start op 24 februari. "We hebben bedrijven bereid gevonden om ook aan dit project te werken. Zij kunnen mensen voordragen of sponsoren om dit traject te doorlopen. De persoon gaat dan opdrachten uitvoeren die in lijn zijn met competenties of talenten die hij graag wil ontwikkelen. Mensen die zich hebben opgegeven voor de training kunnen, als zij het niet kunnen betalen 'geadopteerd' worden door een bedrijf.

"Ik wil hebben dat de jongeren van de volksbuurten vooral komen om hun potentie verder te ontwikkelen. Op basis van je profiel gaan we samen opzoek naar een bedrijf dat je zou willen sponsoren. Niet alleen de bedrijven hebben er baat bij, maar ook onze samenleving." Het is uiteindelijk de bedoeling dat de honderd kampioenen niet alleen zullen fungeren als voorbeeld maar dat ze worden opgenomen in het netwerk van andere kampioenen.

"Dit initiatief is acht jaar geleden al van start gegaan in Duitsland. Nu wordt het ook uitgevoerd onder andere in Zwitserland, Oostenrijk, Egypte, Saudi Arabië en op Curaçao. Wij zijn de eerste in het Caribisch gebied die hiermee van start gaat", zegt Naarden."Ik werd uitgenodigd om in Duitsland een motivational toespraak te houden als LMI Suriname tijdens het '100 Champions'- project. Ik heb mij sindsdien voorgenomen om dit project ook in Suriname uit te voeren, want er lopen genoeg jongeren hier rond met talent, maar ze weten niet hoe zij dat verder moeten ontwikkelen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina