Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Canawaima met geleend geld uitbetaald

Personeel Canawaima met geleend geld uitbetaald

08/02/2018 06:04 - Merredith Bruce

Personeel Canawaima met geleend geld uitbetaald

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het personeel van Canawaima Management Company heeft maandag zijn salaris ontvangen. Dat bevestigt president-commissaris Marlon Schoonhoven tegenover de krant. De onderneming heeft hiervoor geld geleend, omdat haar rekeningen nog steeds zijn geblokkeerd.

Nadat de rechter bepaalde dat het bedrijf 15.000 US dollar moet betalen aan terminalmanager Cynthia Enser, is beslag gelegd op zijn twee bankrekeningen. Zij is vorig jaar op non-actief gesteld vanwege vermeende malversaties, maar krijgt haar salaris normaal uitbetaald.

Het bedrijf heeft zijn werknemers laat uitbetaald, omdat het geen toegang had tot de bankrekeningen. Op de ene rekening staat er ongeveer 37.000 US dollar en op de andere "een paar ton" Surinaamse dollar. Er is toch naar een manier gezocht om de mensen uit te betalen. Er is een lening aangegaan.

Schoonhoven zei in een eerder interview dat Enser in feite "helemaal niets" tegoed heeft bij de onderneming. Hij stelde dat ze zichzelf teveel salaris had toegeëigend. De raad van commissarissen heeft daarom een kort geding aanhangig gemaakt dat dinsdag heeft gediend. Schoonhoven kon nog geen nadere mededelingen hierover doen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina