Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeven jaar brommen voor moord op kind

Stel moet zeven jaar brommen voor moord op kind

08/02/2018 11:04 - Van onze redactie

Stel moet zeven jaar brommen voor moord op kind

 

PARAMARIBO - “Ik vind het gewoon verschrikkelijk dat de zorg van een kind aan jullie wordt toevertrouwd en dat jullie het zodanig mishandelen dat het komt te overlijden. Dit is gewoon verschrikkelijk.” Woorden van afkeuring woensdag, uitgesproken door kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor als inleiding op haar vonnis tegen de verdachten Mohamed A. en Pamela C. die schuldig zijn aan het feit dat het vierjarig zoontje van de vrouw is overleden.

Ze kregen elk een gevangenisstraf van zeven jaar met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. De straf is hoger uitgevallen dan de eis. Officier van justitie Astrid Niamat had namelijk zes jaar onder aftrek van voorarrest gevraagd. Het stel dat in concubinaat woont, heeft het kind vaker zwaar mishandeld. Het jongetje liep daardoor onder andere een armfractuur, hersenletsel en schedelbarsten op.

Mohamed A. had hem vaker met een eind hout geslagen en tegen de muur van het huis in Commewijne gegooid. Een familielid had bij de politie gezegd dat de stiefvader een keer de mond van het jongetje had dichtgeplakt met tape, om te voorkomen dat het schreeuwen en hulpgeroep van het kind tijdens mishandeling met een eind hout gehoord zou worden. Bij sectie is gebleken dat het jongetje lang vóór zijn overlijden werd mishandeld.

De rechter zei dat ze bij het bepalen van de strafmaat rekening wilde houden met de vrouw als moeder, maar aan de andere kant is ze zwaar teleurgesteld in haar houding. "Je kan niet als moeder toekijken hoe je kind mishandeld wordt en niets doen. Nu is het kind er niet meer. Hoe heb je dat laten gebeuren?" De rechter wees ook op het feit dat de vrouw afwisselende verklaringen heeft afgelegd.

Eén daarvan was dat zij haar zoontje ook eens heeft geslagen en niets gedaan te hebben toen de man hem aftakelde. Rechter: "Ik snap dat je een moeilijke jeugd gehad hebt en verstoten bent door je moeder, maar dit kan niet." De rechter vertelde de verdachten dat de maximale strafvoor wat ze gedaan hebben tien jaar is. "Als u het niet eens bent met de straf mag u in hoger beroep gaan bij een andere rechter."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina