Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik ben onschuldig en zweer het op mijn baby’

‘Ik ben onschuldig en zweer het op mijn baby’

09/02/2018 05:06 - Van onze redactie

‘Ik ben onschuldig en zweer het op mijn baby’

 

PARAMARIBO - “Ik heb echt niets gedaan. God ziet alles. Ik verdien genoeg, ik zou helemaal niet proberen om te stelen. Ik heb een vrouw en kind te verzorgen. Ik zweer het op mijn baby, mevrouw de rechter. Ik ben onschuldig.”

Dit zei verdachte Clarence M. in een poging kantonrechter Marie Mettendaf te overtuigen van zijn onschuld. Hij zou samen met medeverdachte Dwayne E. geprobeerd hebben om hout te stelen. De eigenaar van het hout hield het tweetal op 30 november in een zijweg van de Afobakkaweg onder schot, omdat hij vond dat ze zich verdacht gedroegen in de omgeving van zijn concessie.

De concessionaris had eerder een melding gekregen dat iemand wilde stelen op zijn terrein. De verdachten reden vlak voor hem. " Ik haalde ze in en ze stopten op de weg. Ik vroeg om legitimatie en merkte dat zij bang waren. Eentje rende het voertuig uit en ging het bos in, die zag ik niet meer. Dwayne heeft mij een heleboel dingen verteld en ik schakelde de politie in."

Openbaar aanklager Reshmi Rathipal vroeg de verdachte waarom hij tegen twee uur in de ochtend met Dwayne E. op zo een grote afstand hout moest halen. "Je kon toch weigeren?", waarop Clarence M. zei dat hij zijn geld zo snel mogelijk wilde hebben. Bovendien kennen de twee mannen elkaar al jaren. Nadat Clarence M. de officier van justitie vertelde dat hij de verdachte kende raakte hij in discussie met haar. Hij vroeg de rechter om hem vrij te laten, zodat hij voor zijn pas geboren kind kan zorgen. De rechter wil op 22 februari drie getuigen horen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina