Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik zweer het op mijn baby dat ik onschuldig ben ’

‘Ik zweer het op mijn baby dat ik onschuldig ben ’

09/02/2018 16:24 - Van onze redactie

‘Ik zweer het op mijn baby dat ik onschuldig ben ’

 

PARAMARIBO - “Ik heb echt niets gedaan. God ziet alles. Ik verdien genoeg ik zou helemaal niet proberen om te stelen. Ik heb een vrouw en kind te verzorgen. Ik zweer het op mijn baby mevrouw de rechter. Ik ben onschuldig.” Dit zei verdachte Clarence M. in een poging kantonrechter Marie Mettendaf te overtuigen van zijn onschuld.

Hij is gedagvaard omdat hij samen met medeverdachte Dwayne E. geprobeerd zou hebben hout te stelen van een concessionaris. Hij hield het tweetal op 30 november in een zijweg van de Afobakaweg onder schot, omdat hij vond dat het zich verdacht gedroeg in de omgeving van zijn concessie. "Ze reden vlak voor mij uit mevrouw de rechter. Ik vond het vreemd, omdat ik een melding kreeg dat iemand op mijn terrein wilde stelen. Ik haalde ze in en ze stopten op de weg. Ik vroeg om legitimatie en merkte dat zij bang waren. Eentje rende het voertuig uit en ging het bos in, die zag ik niet meer. Dwayne heeft mij een heleboel dingen verteld en ik schakelde de politie in."

Clarence M. vertelde de rechter dat hij geen reden heeft om criminele handelingen te plegen en dat zijn medeverdachte verantwoordelijk is voor alles. "Ik heb een bedrijf, heb mensen in dienst en maak genoeg geld in een dag om alles te kopen wat ik wil. Ik ben al zoveel keer veroordeeld en heb beloofd dat ik niet meer in de cel zou belanden. Ik heb nu niets verkeerd gedaan. Dwayne moest mij betalen en vertelde mij dat hij hout moest halen langs de Afobakaweg en wij reden ernaartoe. Voor de rest weet ik niets van diefstal af. Ik heb zelf meegewerkt met de politie, zodat alles duidelijk werd. Mevrouw de rechter waarom gelooft u mij niet. Wilt u niet samen met mij tot een oplossing komen?"

Openbaar aanklager Reshmi Rathipal vroeg de verdachte waarom hij tegen twee uur in de ochtend met Dwayne E. op zo een grote afstand hout moest halen. "Je kon toch weigeren?" waarop Clarence M. zei dat hij zijn geld zo snel mogelijk wilde hebben. Bovendien kennen de twee mannen elkaar al jaren. Nadat Clarence M. de officier van justitie vertelde dat hij de verdachte kende, raakte hij in discussie met haar. Hij vroeg de rechter om hem vrij te laten, zodat hij voor zijn pasgeboren kind kan zorgen. De rechter wil op 22 februari drie getuigen horen

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina