Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Milieupolitie zal hard optreden tegen vervuilers

Milieupolitie zal hard optreden tegen vervuilers

09/02/2018 09:06 - Naomi Hoever

Milieu-inspecteurs van het BOG.

Milieu-inspecteurs van het BOG. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De milieupolitie zal strenger controleren op vervuilers. Overtreders krijgen een aanmaning en als er geen verbetering optreedt volgt een boete. Er zal gewerkt worden naar een situatie waarbij boetes direct kunnen worden opgelegd.

Voor de nieuwe aanpak zullen de werktijden van het personeel worden aangepast. Naast de ochtenddienst komt er een middagdienst. Het huidige aantal van zeventien milieu-inspecteurs moet worden uitgebreid naar dertig om de dienst optimaal te laten functioneren.

De normale milieupolitie blijft bestaan, maar er komt ook een taskforce, in de vorm van een interministeriële commissie, die direct kan optreden. De politie zal er ook deel uitmaken van deze taskforce.

Directeur Marlon Schoonhoven van Openbaar Groen zegt dat binnen twee weken werkers actiever zullen zijn in het veld. "De overtreders zullen het merken." Het valt hem op dat er vaak na drie uur, als de dienst gesloten is, vuil wordt gedumpt.

Hij haalt een voorbeeld aan van een tuinman die betrapt is op het dumpen van huisvuil aan de Brokopondolaan, nadat Openbaar Groen de bermen had schoongemaakt. De huisbaas is hierover aangeschreven.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina