Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Help transport riskante producten voorkomen'

Reisbranche kan transport riskante producten helpen voorkomen

09/02/2018 06:03 - Aidy Pinas-Agodeba

Het ‘Don’t pack a pest’-programma werd in januari officieel gelanceerd

Het ‘Don’t pack a pest’-programma werd in januari officieel gelanceerd Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Reisbureaus kunnen hun klanten informeren over het risico dat kleeft aan de in- en uitvoer van sommige agrarische producten. Daarom wil het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de reisbranche betrekken bij de bewustmaking van reizigers. Volgens onderdirecteur Landbouw, Ashween Ramdin, kan een reisbureau mensen informatie geven voordat zij op reis gaan.

LVV lanceerde begin januari het project Don't pack a pest, ofwel neem geen ziekten mee. "Reizigers moeten zich bewust zijn van de mogelijke gevolgen van het vervoeren van agrarische producten. Landen, vooral een agrarisch land als Suriname, moeten ervoor waken dat ziekten en plagen het land binnenkomen. We beginnen daarom bij de officiële kanalen vanwaar deze zouden kunnen worden binnengebracht. Je hebt geen zicht op wat via illegale wegen binnenkomt", stelt Ramdin.

Het project zal worden geëvalueerd. LVV-minister Soeresh Algoe benadrukte het belang van dit project bij de lancering op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Hij zei dat reizigers die ons land binnenkomen van tevoren moeten aangeven welke producten zij meenemen. Zo kunnen zij een boete of vernietiging van hun bezit te voorkomen. De vroegtijdige ontdekking van ziekten kan de staat miljoenen US dollars besparen.

 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina