Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting The Right Step wil Gods liefde uitdragen

Stichting The Right Step wil Gods liefde uitdragen

09/02/2018 04:05 - Tascha Samuel

Stichting The Right Step wil Gods liefde uitdragen

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Je hoeft geen deskundige te zijn om te weten dat het slecht gaat in het land. De Bijbel leert ons dat het is bidden en werken,” zegt Cedrick Landveld, voorganger bij de gemeente Gods Rivier te Hanna's Lust. “Gods woord spreekt over liefde tonen aan zij die het moeilijk hebben. Bidden en prediken is leuk, maar dat kan niet alles zijn als je ziet dat mensen het moeilijk hebben. Zo zijn we dus begonnen de nood van mensen te lenigen met de beperkte middelen die we hebben.”

Op 5 februari is stichting The Right Step opgericht. Direct daarna voerde zij haar eerste grote project uit. Onder de naam 'Project 100' ontvingen honderd gezinnen elk een levensmiddelenpakket. "We hebben de pakketten met eigen geld gekocht bij de overheid", vertelt ondervoorzitter Audrey Kolf.

The Right Step wil deze geste elke maand herhalen en gaat nu geld inzamelen om de volgende serie pakketten aan behoeftigen te kunnen verstrekken. Hier blijft het niet bij, zegt Kolf. "We willen meer doen. Dit is een druppel." 

Al voordat de stichting was opgericht, begonnen de activiteiten. Vorig jaar is huiswerkbegeleiding gegeven in een ruimte in de kerk. De stichting zal meer aan scholing doen. Volgens het principe van gemeenschapsontwikkeling wil zij lessen verzorgen aan geïnteresseerde personen, die hun ontwikkeling willen verbreden.

Landveld: "We denken aan drop-outs en mensen in andere moeilijke omstandigheden. We willen cursussen verzorgen die hun kennis verrijken op een zodanige manier dat ze succesvol kunnen solliciteren of zelfs kunnen nadenken over een eigen kleine onderneming. We willen niet dat de mensen afhankelijk blijven van pakketten."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina