Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte betuigt spijt voor verspreiden naaktfoto’s

Verdachte betuigt spijt voor verspreiden naaktfoto’s

09/02/2018 10:01 - Van onze redactie

Verdachte betuigt spijt voor verspreiden naaktfoto’s

 

PARAMARIBO - De negentienjarige Niram A. zat muisstil in de beklaagdenbank en keek heel zenuwachtig in de richting van kantonrechter Marie Mettendaf toen ze hem vroeg waarom hij terechtstaat. Bijna fluisterend vertelde hij dat hij naaktfoto’s van vrouwen op het internet heeft geplaatst. De verdachte heeft naaktfoto’s van tien dames verspreid via Facebook, Instagram, Linkedin en twee pornowebsites.

Van de meeste slachtoffers kwam hij aan het beeldmateriaal via hun mobiele telefoon. De vrouwen benaderden hem voor hulp met de instellingen van hun toestel of met de installatie van nieuwe software. De verdachte kopieerde foto's en publiceerde die kort nadat hij de mobieltjes had teruggegeven. Op slinkse wijze kwam hij aan de wachtwoorden van hun accounts op sociale media. Familie en vrienden wezen de vrouwen op het beeldmateriaal dat op internet circuleerde.

Toen de rechter Niram A. vroeg wat hem ertoe gebracht heeft om de beelden te publiceren vertelde hij dat hij daartoe is aangezet door twee mannen die hem probeerden te vermoorden. "Zij hebben mij gezegd dat ze mijn ouders kennen en hen zouden oppakken. Ik was bang en deed het steeds, omdat ik niet wilde dat iemand in mijn familie iets overkwam." Had de verdachte gedacht hiermee weg te komen, de rechter bleek niet lichtgelovig te zijn en riep hem vermanend op om geen leugens te vertellen.

"Bespaar mij het verhaal dat mensen jou hebben aangezet. Snap jij wel hoeveel leed je deze vrouwen hebt aangedaan. Je hebt hun leven verpest. Een van deze dames is jouw zwageres en een ander je ex-vriendin. Het zijn mensen die van je houden. Hoe kan je hun zoiets aandoen? Een van de dames vertelde aan de politie dat dit invloed zal hebben als zij straks een baan gaat zoeken."

De verdachte betuigde tegenover de rechter spijt. Openbaar aanklager Reshmi Rathipal vroeg hem hoe hij terug kijkt op alle handelingen die hij gepleegd heeft en of hij wel beseft wat voor schade hij veroorzaakt heeft bij de slachtoffers. "Heb je problemen thuis? Als er wat is mag je het ons vertellen. Dit wat je hebt gedaan is heel ernstig en kan niet teruggedraaid worden." Niram A. reageerde verbaasd toen de rechter hem zei dat zijn aanhouding wordt verlengd. De zaak wordt verder behandeld op 22 februari.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina