Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bestuurders nog niet gewend aan nieuwe situatie

Weggebruikers nog niet gewend aan verkeerswijzigingen

10/02/2018 00:02 - Cheflin Paulus

Bij het kruispunt van de Coesewijnestraat en Ephraimszegenweg zijn er op spitsuren enorme files.

Bij het kruispunt van de Coesewijnestraat en Ephraimszegenweg zijn er op spitsuren enorme files. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Weggebruikers moeten zich nog aanpassen aan nieuwe verkeerssituaties in en rondom Paramaribo. Op verschillende kruispunten waaronder de Coesewijnestraat/Ephraimszegenweg zijn er op spitsuren enorme files. Ook de nieuwe situatie nabij de Coesewijnebrug waar splitsstroken geplaatst zijn om het verkeer in een bepaalde richting te dwingen, geeft wat problemen.

Henk Wip, hoofd Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat weggebruikers moeten wennen aan de nieuwe situaties. "Er is wat kritiek, maar we zien dat de aanpassingen hun voordelen hebben en het werkt goed. De politie is ook dagelijks erbij en wij hebben regelmatig contact met haar en alles wordt in de gaten gehouden."

Wip zegt dat de gemeenschap niet moet afgaan op wat er gezegd wordt en adviseert mensen om zich liever ter plekke te oriënteren. Ook op de Ringweg die sinds vorig week een eenrichtingsweg is, was er de eerste dagen een situatie waaraan weggebruikers moesten wennen. "Nu zien we dat het gaat en het verkeer loopt veel beter. Mensen moeten gewoon de regels volgen." Wip stelt dat mensen, voordat ze uit huis gaan, moeten nadenken waar ze naar toe willen rijden. Hij verwacht dat de situatie na twee tot drie weken genormaliseerd zal zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina