Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Deelnemers basiscursus journalistiek afgeleverd

Deelnemers basiscursus journalistiek afgeleverd

10/02/2018 03:29 - Wilfred Leeuwin

De twaalf cursisten die hebben deelgenomen aan de praktische training voor actieve journalisten.

De twaalf cursisten die hebben deelgenomen aan de praktische training voor actieve journalisten. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Op initiatief van de Unesco, de onderwijsorganisatie van de Verenigde Naties, is er in het afgelopen jaar een praktische training geweest voor actieve journalisten. Het project is uitgevoerd door de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS) en de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs in Suriname (AHKCO).

Het project is door de Unesco gefinancierd. Donderdagavond vond de uitreiking van de certificaten aan de twaalf cursisten plaats bij de academie. SBJS-voorzitter Jane Kolf-Berggraaf zegt dat in het curriculum alleen gekozen is voor onderwerpen en vakken die direct te maken hebben met de journalistiek. De cursisten zijn getraind in de radio-, televisie-, krant- en internettechniek. Voor het afronden van de cursus hebben zij een mediaproductie moeten ontwikkelen over een van deze vier onderdelen. 

Met deze opleiding kunnen de cursisten makkelijker aansluiting vinden bij de AHKCO en zelfs vrijstelling krijgen voor sommige vakken. Volgens Kolf-Berggraaf sluit de cursus goed aan op de vierjarige journalistieke opleiding van de academie, omdat in de praktijk merkbaar is dat studenten zonder een journalistieke achtergrond, maar ook sommigen die al in het beroep actief zijn, niet makkelijk en vlot mee kunnen op de opleiding.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen