Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politioneel onderzoek naar verdwenen kinderbijslag

Politioneel onderzoek naar verdwenen geld kinderbijslag

11/02/2018 16:31 - Van onze redactie

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo)

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo)  

PARAMARIBO - De politie is gestart met een onderzoek naar de verdwijning van een groot geldbedrag bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Het geld was bestemd voor de Algemene Kinderbijslag (AKB) over 2014. Dit vertelt minister Cristien Polak in het ZondagsNieuws van Radio 10.

Minister Polak maakte de zaak over de mogelijke malversatie eind vorig jaar bekend en zei dat zij de procureur-generaal zou inschakelen. Dat heeft intussen plaatsgevonden. Er is een inspecteur van politie aangewezen om de zaak te onderzoeken. "Ze zijn bezig. Ik ben wachtende en geef ze alle tijd. U begrijpt dat Sociale Zaken verder niks kan doen", aldus de bewindsvrouw.

Het gaat volgens de minister om enkele miljoenen SRD. De verdwijning van het geld bleek onopgemerkt, omdat er steeds voorschotten werden opgenomen om de kinderbijslag uit te betalen. Dat ging door tot 2017. Toen is er een punt gezet achter de verstrekking van voorschotten. In 2014 was Alice Amafo de minister op Sociale Zaken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina