Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Abop is er om hoop te geven’

‘Abop is er om hoop te geven’

12/02/2018 08:42 - Naomi Hoever

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk werd met gejuich en muziek binnengehaald door partijgenoten die vlaggen boven zijn hoofd hielden.

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk werd met gejuich en muziek binnengehaald door partijgenoten die vlaggen boven zijn hoofd hielden. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - "Abop is er om hoop te geven zodat het land niet naar de afgrond afglijdt. Suriname is nog niet verloren", zei Ronnie Brunswijk gisteravond aan de redactie bij de viering van de jaardag van de partij. Volgens de voorzitter heeft de partij getracht Suriname in economisch opzicht op een hoger niveau te brengen.

"Bij deelname van de partij in de regering-Venetiaan was het land stabiel. Ook toen wij participeerden in de regering-Bouterse was dat het geval." Het gaat slecht in het land omdat de Abop geen deel meer uitmaakt van de regering, vindt Brunswijk. "Ze kunnen het niet aan en met de dag gaat het slechter. We bereiden ons voor om in 2020 samen met andere partners over te nemen." Abop heeft een aantal ontwikkelingsprojecten in voorbereiding. "De NDP krijgt onze visie en ideeën niet", voegt de Abop-voorzitter toe.

Met een redelijk bezette tribune van het Ronnie Brunswijk Stadion in Moengo heeft de politieke partij Abop haar 28-jarig bestaan herdacht. De speeches die aanvankelijk voor zes uur gepland waren, begonnen veel later. Rond half acht sprak de redactie de partijvoorzitter, die met gejuich en muziek werd binnengehaald door partijgenoten die wapperende vlaggen boven zijn hoofd hielden. In een terugblik stelt Brunswijk dat de partij goede en slechte tijden heeft gekend.

De Abop deed voor het eerste mee aan verkiezingen in 1996 en vervolgens in 2000. Geen van beide keren behaalde ze een zetel. Bij de daarop volgende verkiezing,in 2005 kreeg ze één zetel in Marowijne en trad Brunswijk toe tot de Nationale Assemblee. Vijf jaar later werden het drie zetels en in 2015 groeide de partij uit tot vijf zetels in het parlement, onder aantekening dat Abop in combinatieverband meedeed aan de stembusgang. "We werden pas een echte partij toen we in 2005 zetels behaalden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen