Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Burger King ziet winst verdubbelen

Burger King ziet winst verdubbelen

12/02/2018 22:28

Burger King ziet winst verdubbelen

Foto: Proactiveinvestors.co.uk  

LOS ANGELES - Restaurant Brands International heeft zijn winst in het afgelopen jaar verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Het restaurantconcern deed vooral goede zaken met zijn bekendste en grootste restaurantketen, Burger King.

Het bedrijf profiteerde daarnaast van eenmalige meevallers, maakt Restaurant Brands International maandag bekend.De nettowinst steeg van 346 miljoen naar 626 miljoen US dollar. Dat had deels te maken met de belastinghervormingen in de Verenigde Staten. De opbrengsten stegen van 4,1 miljard tot bijna 4,6 miljard US dollar.

Bij Burger King steeg de omzet van bestaande vestigingen met ruim 3 procent. Daarmee toont de hamburgerketen zijn kracht ten opzichte van concurrenten als McDonald's en Kentucky Fried Chicken.Met name die laatste heeft moeite om de omzet van zijn restaurants op peil te houden. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina