Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Druk jaar voor karateassociatie

Druk internationaal programma voor karateassociatie

12/02/2018 20:21 - Guillano Bruce

Druk internationaal programma voor karateassociatie

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Indien alles volgens planning loopt mag de Surinaamse Karatedo Associatie (SKA) uitkijken naar een druk jaar. Vooral wat internationale toernooien betreft krijgt de SKA flink wat te doen. Op de kalender van de karateassociatie prijken dertien internationale evenementen buiten ’s lands grenzen. Maar deelname aan al deze evenementen hangt af van de financiële middelen die de SKA tot zijn beschikking heeft.

"Voor een aantal van de toernooien hebben we al afspraken lopen met het Surinaams Olympisch Comité (SOC) en we kijken ook naar mogelijkheden om een bijdrage van het ministerie van Sport  en Jeugdzaken te krijgen", zegt voorzitter Kenneth Sijp. Daarnaast probeert de SKA ook middels fundraisingsactiviteiten zijn eigen kas te spekken.  

Deelname aan een paar van de buitenlandse krachtmetingen staat zo goed als vast omdat daar het SOC inkomt. Het gaat onder andere om de kwalifiaties voor de Jeugd Olympische Spelen (29-30 juni, Kroatië), de Odesur Spelen (26-29 juni, Bolivia) en de Cacso Games (24-26 juli, Colombia).  

In het kader van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio is het de associatie sinds vorig jaar menens zijn vechters zoveel mogelijk aan internationale meetmomenten te laten participeren. Karate staat over twee jaar in de Japanse hoofdstad voor het eerst op het olympisch programma. "Het wordt in Japan een toernooi van maar tussen veertig en vijftig mensen, maar onze vechters hebben de potentie om erbij te zijn", gelooft Sijp.  

Behalve de internationale toernooien staan er ook lokale evenementen op het programma. Het karatejaar begint zoals gebruikelijk met het warming-up toernooi dat in feite in het weekend van 24 en 25 februari zou plaatsvinden maar is verschoven naar 17 maart. Een dag later kunnen de karateka's hun krachten opnieuw meten, tijdens het Kata-toernooi.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen