Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lid examencommissie laat opgaven uitlekken

Lid examencommissie laat opgaven rekruten uitlekken

12/02/2018 05:27 - Cheflin Paulus

Lid examencommissie laat opgaven uitlekken

 

PARAMARIBO - De examencommissie van het Korps Politie Suriname moet een deel van haar toetsen opnieuw opstellen, omdat er geknoeid is met examenwerk. Er zijn aanwijzingen dat een lid van de commissie opgaven heeft gegeven aan een rekruut met wie hij een relatie zou hebben. Zij zou de opgaven onder vrienden hebben verspreid.

Vorige week heeft de kortgedingrechter bepaald dat de examens met een week uitgesteld moeten worden, opdat nieuwe opdrachten kunnen worden samengesteld. "Wij hebben als commissie er geen moeite mee om alles opnieuw op te stellen. De rechter heeft dit gevraagd en wij gaan akkoord daarmee." Zo reageert commissievoorzitter Guno Roosenhoff. Hij bevestigt dat er is geknoeid. Het gaat met name om de vakken Nederlands en Strafrecht.

Roosenhoff gaat niet in op geruchten dat een lid van de commissie een relatie met een van de rekruten heeft. "De afdeling Onderzoek Politionele Zaken doet onderzoek en wij wachten het resultaat af. Het onderzoek moet afgerond zijn en de rechter moet officieel uitspraak doen in een kort geding dat enkele rekruten hebben aangespannen om het examen niet over te hoeven doen. Er worden alvast nieuwe examens voorbereid en daar moet alles goed verlopen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen