Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontevreden NDP'ers Latour roeren zich

Ontevreden NDP'ers Latour roeren zich

12/02/2018 10:18 - Naomi Hoever

André Misiekaba, NDP's politieke coördinator van Latour, zegt dat de ontevredenheid in het ressort hem bekend is.

André Misiekaba, NDP's politieke coördinator van Latour, zegt dat de ontevredenheid in het ressort hem bekend is. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - NDP’ers die behoren tot structuren, zoals kernen, in het ressort Latour zijn behoorlijk ontevreden. Ze zeggen dat terwijl ze zich flink hebben ingezet voor en tijdens de verkiezingen, slechts een groepje profiteert. "Zij die op André Misiekaba lijken en zijn taal spreken worden bevoordeeld", luidt de ontevredenheid. Misiekaba is de politieke coördinator in het ressort en lid van De Nationale Assemblee.

De ontevreden personen vrezen dat de partij terrein en stemmen zal verliezen in het ressort als het tij niet wordt gekeerd en de partij niet zichtbaar wordt. Latour kan getypeerd worden als een bolwerk van de NDP. Als de situatie in het ressort niet verandert komt er mogelijk een handtekeningenactie en een brief aan de NDP-voorzitter.

Misiekaba zegt dat hij bekend is met de ontevredenheid. "Ik heb heel goed contact met de voorzitter van het ressort, Jolanda Wassenaar, met wie ik samen het werk uitvoer. Ze is echter aan handen en voeten gebonden. De financieel-economische situatie nekt ook de ressorten. De kwestie van een eventuele brief bevreemdt mij wel, omdat dit niet de werkwijze is in de partij. Interne problemen worden intern besproken. Bovendien zijn er verkiezingen over drie maanden, waar de ressorten zich kunnen uitspreken."

Een andere klacht van ontevreden partijgenoten is dat Misiekaba en de voorzitter van de NDP-jongeren in het ressort, Sylvana Afonsoewa, onvindbaar en onbereikbaar zijn. De coördinator zegt hierop: "Afonsoewa en ik zijn niet onbereikbaar. We zijn onder andere in een appgroep met alle sleutelpersonen van het ressort." De politicus vindt het ongehoord dat de structuren in het ressort worden overgeslagen. Naar zijn mening zou de brief eerst naar Wassenaar en eventueel naar hem en Afonsoewa moeten gaan.

De ontevreden partijgenoten zeggen dat het tweetal zich alleen inzet voor het marrondeel van de partij in het ressort. "Het tweetal werkt alleen voor de NDP'ers in Goede Verwachting", het gebied waar het merendeel van zijn achterban zit. Misiekaba vraagt zich af of de brief wel afkomstig is van partijgenoten. "Rasechte NDP'ers werken niet zo. Dat kan ik u verzekeren. De klachten die er zijn, zien we tegemoet. Zij die menen buiten het stramien te werken, nemen we helaas niet serieus."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina