Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Slechts 100 artsen laten zich nascholen

Slechts 100 artsen laten zich nascholen over dermatologie

12/02/2018 07:18 - Aidy Pinas-Agodeba

Enkele huisartsen die zaterdag hebben deelgenomen aan de nascholing dermatologie.

Enkele huisartsen die zaterdag hebben deelgenomen aan de nascholing dermatologie. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Ruim honderd van de driehonderd huisartsen hebben zich zaterdag laten nascholen over dermatologie. “Het komt heel veel voor in de huisartsenpraktijk. Iedereen heeft wel eens een huidafwijking zoals vlekken en acne. De mensen gaan eerst naar de huisarts voordat ze bij ons terechtkomen. Natuurlijk komt niet iedereen bij ons.” Dit vertelt Esther Lai A Fat, een van de acht dermatologen in Suriname.

Ze betreurt het dat slechts een derde van het aantal artsen heeft geparticipeerd. Het is de eerste keer dat er een dermatologieworkshop is gehouden. "We wilden hun kennis wat opfrissen zodat ze huidafwijkingen goed en snel kunnen herkennen, want daar ging het vooral om. Ook moeten ze precies weten hoe en tot welk punt ze een patiënt met zo een afwijking kunnen behandelen. Als de afwijking te uitgebreid is of de voorgeschreven medicatie helpt niet meer dan moet je weten dat een verwijzing nodig is."

Het komt volgens Lai A Fat voor dat personen laat worden verwezen naar de specialist. In sommige gevallen hebben de mensen zich te laat aangemeld. Soms blijkt dat de diagnose verkeerd is gesteld door de huisarts of de wijze van behandeling is niet correct. De meest voorkomende huidafwijkingen zijn schimmel, eczeem en psoriasis. Eczeem komt heel vaak voor, ook bij baby's. Psoriasis komt het meest voor bij Hindostanen en blanken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina