Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veroordeling om pak slaag met houwer

Veroordeling in Jamaica om pak slaag met houwer

12/02/2018 19:14 - Van onze redactie

Veroordeling in Jamaica om pak slaag met houwer

 

PARAMARIBO - In Jamaica is een vrouw die haar minderjarige dochter op verschrikkelijke wijze had afgetakeld met de platte kant van een houwer door de rechter veroordeeld. Een video-opname van de mishandeling die vorig jaar op sociale media viraal ging zorgde voor enorm veel verontwaardiging in het Caribisch gebied.

De Jamaicaanse autoriteiten hadden toen aangekondigd dat de vrouw strafrechtelijk zou worden aangepakt. Afgelopen vrijdag deed rechter Lucian Jackson uitspraak, melden verschillende media in de regio. Na de aanklacht te hebben aangehoord een ook het sociaal rapport dat was uitgebracht te hebben doorgenomen, veroordeelde de magistraat moeder Doreen Dyer (44) tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar.

Dat is de maximale straf die de wet voorschrijft voor een dergelijk vergrijp. De vrouw barstte in tranen uit toen het vonnis werd uitgesproken, nadat ze schuld had bekend. Haar advocaat kon zich terugvinden in de onderbouwing van de rechter en omdat het vonnis "in het belang van het kind was". Ook het Jamaicaanse Bureau voor Kinderbescherming kon zich in de uitspraak terugvinden. Moeder en kind worden intussen begeleid om herhaling te voorkomen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina