Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Roy May weer directeur bij belastingdienst

Roy May weer directeur bij belastingdienst

13/02/2018 01:02 - Ivan Cairo

Het Centraal Belastingkantoor

Het Centraal Belastingkantoor Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Roy May is op voordracht van de minister van Financiën benoemd tot directeur van het Directoraat der Belastingen. De voordracht is maandag tijdens de vergadering van de raad van ministers (RvM) goedgekeurd. De nieuwe directeur gaat maandag aan de slag, meldt de regering.

May die eerder 17 jaar lang de belastingdienst heeft geleid wordt op basis van een arbeidsovereenkomst in dienst genomen. In zijn nieuwe rol zal de directeur leiding geven aan de hervormingsmaatregelen die sinds augustus 2015 worden doorgevoerd. De introductie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) wordt de meest ingrijpende hervorming.

May nam begin september 2010, kort na het aantreden van de regering Bouterse-1, vrijwillig ontslag toen hem ter ore kwam dat er voorbereidingen werden getroffen om hem uit zijn functie te ontheffen. Hij liet het niet zo ver komen. Nog voordat het raadsvoorstel daartoe in de RvM werd behandeld en goedgekeurd, diende hij zijn ontslag in bij toenmalig minister van Financiën, Wonnie Boedhoe.

Anthony van Dijk nam toen het roer bij de belastingdienst over. Begin januari 2016 werd Winston Wirht als waarnemend directeur bij het directoraat aangesteld, nadat Van Dijk met pensioen ging. Zes maanden later kreeg Wirht de bons. Naar verluidt ging de beoogde hervorming minister Gillmore Hoefdraad van Financiën niet snel genoeg en was er ontevredenheid over de uitvoering van besluiten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina