Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Malaria Eliminatie Plan gelanceerd

Nationaal Malaria Eliminatie Plan gelanceerd

17/02/2018 23:13 - Van onze redactie

Nationaal Malaria Eliminatie Plan gelanceerd

 

PARAMARIBO - Het ministerie van Volksgezondheid heeft het Nationaal Malaria Eliminatieplan voor Suriname 2018-2020 gepresenteerd. Dat gebeurde dinsdag tijdens de jaarlijkse border-meeting, meldt het NII. Deze meeting is niet alleen bedoeld om de nationale partners bewust te maken van de malaria-status. maar ook van de impact van deze infectieziekte in de buurlanden.

Sinds 2006 daalt het aantal malariagevallen in Suriname. Er zijn jaarlijks minder dan 500 besmettingsgevallen. Bij minder dan honderd hiervan vindt de besmetting in Suriname plaats. Volgens Helene Hiwat, coördinator van het Malaria Programma, zijn er in het afgelopen jaar slechts veertig gevallen geregistreerd.

Op dit moment heeft het Malaria Programma veel te maken met importgevallen van malaria vanuit de buurlanden. De meeste import komt volgens Hiwat door de goudmijners, afkomstig uit Frans-Guyana. De coördinator van het Malaria Programma geeft verder aan dat er continu overleg plaatsvindt tussen Suriname, Brazilië en Frans-Guyana over de meest effectieve aanpak van dit probleem.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen