Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duurzaam landgebruik en economische ontwikkeling

Samenhang duurzaam landgebruik en economische ontwikkeling

27/02/2018 05:07 - Jason Pinas

Het panel op de discussieavond van de Spatial Planners Association Suriname.

Het panel op de discussieavond van de Spatial Planners Association Suriname. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De ruimtelijke ordening van Suriname is niet afgestemd op moderne technologie. Hierdoor is de economische productie tot nu toe ook niet geweldig op gang gekomen. Dit zei Deryck Ferrier in een presentatie vrijdag tijdens een discussieavond van de Spatial Planners Association Suriname.

Voorzitter Angelika Namdar zegt dat de avond is georganiseerd om uitgebreid te praten over de samenhang tussen duurzaam landgebruik en economische ontwikkeling. Ze stelt dat de associatie die ruim twee jaar geleden is opgericht voor een belangrijk deel bestaat uit ruimtelijke planners, landsarchitecten en aanverwante beroepen.

De associatie zal elk kwartaal een open discussie houden met een special thema. Voor de eerste keer dit jaar is gekozen voor "Ruimtelijke Planning en Economische Ontwikkeling." Ferrier besprak de fases die de ruimtelijke inrichting van het land heeft doorstaan in de afgelopen veertig tot vijftig jaar.

Hij concludeert dat de fysieke condities die nodig zijn voor goede ruimtelijke organisatie niet zijn geschapen. Daardoor is de economische bedrijvigheid ook op een laag niveau gebleven. Het overal neerzetten van gebouwen en werkplaatsen is de afgelopen jaren toegenomen. Er is geen duidelijk verschil tussen woon- en industrie gebieden.

Panellieden Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname en Reynold Simons, directeur van het Planbureau, waren het evenals de overige collega's en het publiek , volkomen eens met de inleider. Ook zij onderstreepten dat er onvoldoende samenhang is tussen de ruimtelijke ordening en de economische bedrijvigheid in het land.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina