Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afhandelingsbedrijf SLM wordt aan de kant gezet

Afhandelingsbedrijf SLM wordt aan de kant gezet

28/02/2018 04:12 - Ivan Cairo

Robby Lachmising.

Robby Lachmising.  

PARAMARIBO - Procons, het bedrijf dat op de Johan Adolf Pengelluchthaven namens de SLM vliegtuigen belaadt en afhandelt, wordt aan de kant gezet. President Bouterse heeft gisteravond in het parlement gezegd dat hij al anderhalf jaar bezig is met het vraagstuk rond vliegveiligheid te Zanderij. Hij riep het parlement op niet de fout te maken om te denken dat het probleem bij de SLM ligt. De problemen worden veroorzaakt door het bedrijf dat de SLM heeft aangetrokken voor het afhandelen en beladen van vliegtuigen.

Dit bedrijf presteert aldus Bouterse ondermaats waardoor "er derhalve ook een veiligheidsrisico is". Vliegmaatschappijen hebben de regering erop gewezen dat deze zaak aangepakt dient te worden, aldus Bouterse. Hij zegt eerder met de leiding van het bedrijf en de beladers te hebben gesproken, echter kwam er geen verandering in de situatie. Er kan volgens hem een veiligheidsrisico ontstaan indien er niet wordt ingegrepen. Deze kwestie heeft hij maandagavond besproken met zijn adviseurs nadatdaarover in de Ware Tijd werd bericht.

Besloten is om per brief minister Jerry Miranda te instrueren in te grijpen. De bewindsman dient zo snel als mogelijk het afhandelingsbedrijf de wacht aan te zeggen. In plaats daarvan moet een ander bedrijf "met meer ervaring" en professionele beladers, al dan niet met medewerking van vliegbedrijven die gebruik maken van Zanderij, worden aangetrokken. Het is belangrijk dat er snel wordt gehandeld", vindt Bouterse.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina