Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting Lobi presenteert nieuwe naam en huisstijl

Stichting Lobi presenteert nieuwe naam, logo en slogan

28/02/2018 17:30 - Merredith Bruce

Nensy Bandhoe, directeur bij stichting Lobi, prsenteert de nieuwe naam, het logo en de slagzin van de organisatie die woensdag 50 jaar bestaat.

Nensy Bandhoe, directeur bij stichting Lobi, prsenteert de nieuwe naam, het logo en de slagzin van de organisatie die woensdag 50 jaar bestaat.  

PARAMARIBO - Stichting Lobi heeft in verband met haar vijftigjarig bestaan woensdag een nieuwe naam, logo en slogan gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een receptie in de Ballroom van Hotel Torarica. De stichting heet nu 'Stichting Lobi Health Center' en heeft als nieuwe slagzin 'Libi wan gosontu lobi libi'.

Bij de vorige slagzin 'Libi wan ferantwortu lobi libi' was de nadruk op verantwoordelijkheidsbesef, maar dit heeft volgens de stichting vaak tot discussies geleid, omdat 'verantwoord' een relatief begrip is. "Wat voor mij verantwoord is, hoeft voor jou niet verantwoord te zijn", zegt directeur Nensy Bandhoe. Ze stelt dat de nieuwe slagzin personen moet aanzetten tot een gezond liefdesleven.

De stichting is door de jaren heen uitgegroeid van een gezinsplanningsinstituut tot een instantie die voor een groot deel gericht is op preventieve dienstverlening. Vandaar de nieuwe naam - Stichting Lobi Health Center - om aan te geven dat de dienstverlening veel breder is dan wat mensen denken. De instantie wil hiermee ook het misverstand wegnemen uit de samenleving als zou zij uitsluitend te maken hebben met hiv-testen.

Behalve daarvoor kunnen personen er ook terecht voor onder meer testen op baarmoederhals-, borst- en prostaatkanker, begeleiding bij een kinderwens, voor hiv-positieve koppels en voorlichting over anticonceptie. De bekende 'L' in het nieuwe logo is in tegenstelling tot de oude 'L' gestroomlijnd, om aan te geven dat de instantie een gestroomlijnde dienstverlening biedt. Stichting Lobi is op 29 februari 1968 opgericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen