Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Walmart verhoogt leeftijd voor wapens naar 21

Amerikaanse keten Walmart verhoogt leeftijd voor wapens naar 21

01/03/2018 20:33

Amerikaanse keten Walmart verhoogt leeftijd voor wapens naar 21

Foto: AFP  

BENTONVILLE - De Amerikaanse supermarktketen Walmart stopt met het verkopen van wapens en munitie aan personen onder de 21 jaar. De keten is daarnaast bezig met het verwijderen van producten van haar webshop die lijken op aanvalswapens, waaronder niet-dodelijke airsoft- en speelgoedgeweren, laat zij in een verklaring weten.

Walmart stopte al in 2015 met het verkopen van handwapens en semi-automatische wapens, zoals de AR-15. Dit was het wapen dat de schutter Nikolas Cruz gebruikte om op een school in Parkland, Florida een bloedbad aan te richten. Sinds de schietpartij in Parkland woedt in de VS een fel debat over strengere wapenwetgeving.

"We nemen onze plicht om een verantwoordelijke verkoper van wapens te zijn heel serieus en gaan daarin nu verder dan de federale wetgeving, door het voor consumenten verplicht te stellen dat ze een controle doorlopen'', laat de keten in een verklaring weten.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft diverse ideeën aangedragen voor een strengere wapenwetgeving de afgelopen twee weken. Zo wil hij, net als Walmart nu doet, de leeftijd waarop Amerikanen wapens mogen kopen verhogen van achttien naar 21 jaar, de leeftijd waarop ook alcohol legaal kan worden gekocht. Daarnaast wil hij de wapenverkoop voor geesteszieke mensen en de controles op wapenbeurzen en websites aanscherpen.

Republikeinse leiders in het Amerikaanse Congres hebben al laten weten het voorstel van Trump om de leeftijd waarop Amerikanen wapens mogen kopen te verhogen niet steunen. De Republikeinen willen "brave burgers niet de kans ontnemen om wapens te kopen", aldus senaatsleider Paul Ryan. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina