Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse over Gajadien: Die man is ‘ongelikt’

Bouterse over Gajadien: Die man is ‘ongelikt’

01/03/2018 16:41 - Merredith Bruce

President Desi Bouterse te Klaaskreek.

President Desi Bouterse te Klaaskreek. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse bestempelt de wijze waarop assembleelid Asiskumar Gajadien hem dinsdag in het parlement heeft bejegend als “ongelikt”. Dat zei het staatshoofd donderdag op vragen van de Ware Tijd en ATV bij een activiteit over vrouwelijk ondernemerschap te Klaaskreek. Gajadien heeft bij de openbare vergadering dinsdag in het parlement felle opmerkingen gemaakt naar het staatshoofd uit ontevredenheid over de wijze waarop de president zijn vragen had beantwoord.

"Het is erg dat een president van het land hier komt en niet weet dat de Brokopondo-overeenkomst gewijzigd hier moet komen, terwijl hij vorig jaar zelf zijn team van deskundigen hier naar toe gestuurd heeft. Dit geeft aan hoe dit land op dit ogenblik bestuurd wordt. Unu no wani yere loslosi nanga borbori dyaso. Unu wani yere san e pasa. Er zijn regels. Als u het land zonder regels wilt besturen, doe dat, maar hier in het parlement moet u verantwoording afleggen. Efu yu no man, libi a sturu dan yu gwe", waren de woorden van Gajadien.

Bouterse besloot meteen daarop om te vertrekken. "Je moet weten dat je niet tegen Bouterse praat, maar tegen de president. Op een bepaald moment moeten we in elk geval respect opbrengen voor de president. Als hij (Gajadien, red.) het respect niet kan opbrengen, heb ik geen boodschap aan hem, dan ga ik weg. Het is geen praten, die man is ongelikt." Het staatshoofd zegt desgevraagd dat hij er bewust voor heeft gekozen om niet te reageren op de opmerkingen van Gajadien. "Ik kan hem antwoorden, maar dan ga ik mij op het niveau van hem bewegen en dat wilde ik niet."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina