Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Condor legt zere plek Yellow Birds bloot

Condor legt zere plek Yellow Birds bloot

01/03/2018 08:01 - John Zaalman

Condor-aanvalster Sharifa Olivieira (l) probeert de smash van Johnelle Jameson van Yellow Birds onschadelijk te maken.

Condor-aanvalster Sharifa Olivieira (l) probeert de smash van Johnelle Jameson van Yellow Birds onschadelijk te maken. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Condor heeft Yellow Birds weer eens opzijgezet. Het eerste vrouwenhoofdklasse volleybaltreffen tussen de rivalen werd woensdagavond in drie sets (25-14, 25-22, 25-19) gewonnen. Sandrina Hunsel, die weer eens in bloedvorm verkeerde, zette het duel middels een kanjer op slot. Bij het net genoot ze goede ondersteuning van Sharifa Olivieira, Ketura Margaret en Monica Calor.

Condor-coach Eric Aikman kijkt terug op een vlotte wedstrijd. "Dat was zowel in de aanval als verdediging te merken. Yellow Birds is altijd een taaie tegenstander en tegen hun moet je goed voorbereid voor de dag komen." Tegenhanger Victor Lesperans geeft toe dat de kampioen de zere plek van Yellow Birds heeft blootgelegd. De gele vogels beschikken over een redelijk goede verdedigingsploeg. Alleen was zowel de aanval als verdediging zoek. "We hebben super slecht gespeeld en ik weet niet waaraan dat lag. Aan de andere kant moeten we de Condor-vrees ook eruit zien te halen. We hebben al zes jaar in competitieverband niet van ze gewonnen", aldus Lesperans.

Zijn ploeg speelde haar beste spel in de tweede set. Johnelle Jameson, Farahnaz Levens, Shanice Piqué en Whitley Nibte probeerden het, maar hadden geen puf genoeg om door te drukken. Gideon verraste Yelyco1 in de andere vrouwenontmoeting door in een vijfsetthriller met 18-25, 25-23, 19-25, 25-23, 18-16 te winnen.

Andere scores: Meisjes mini-aspiranten: Yelyco - Delco 2-1 (19-15, 14-19, 19-15); Survos - Moengo 2-1 (19-16, 15-19, 19-10).

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina