Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Humberto Tan weg bij RTL Late Night

Humberto Tan weg bij RTL Late Night

01/03/2018 01:36 - Terence Oosterwolde

Humberto Tan weg bij RTL Late Night

Na vijf jaar moest Humberto Tan vertrekken als host van RTL Late Night. Foto: NPO3fm.nl  

PARAMARIBO - "Met pijn in het hart neem ik afscheid van een programma dat mij veel heeft gebracht." Onder meer met deze woorden kondigde de 52-jarige Humberto Tan donderdagochtend op Instagram aan dat hij vertrekt bij RTL Late Night. Hij zal er tot 1 juli blijven en wordt daarna vervangen door de 53-jarige Twan Huys, presentator van ‘Nieuwsuur’ en ‘College Tour’ bij publieke omroep NTR.

Tan schrijft dat hij met "veel passie en plezier" vijf seizoenen RTL Late Night heeft gemaakt. De eerste uitzending van zijn eigen talkshow was op 26 augustus 2013. "Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere Nederlandse en internationale gasten heb mogen ontvangen. Ik kijk met trots terug en vol vertrouwen vooruit." Tan was van maandag tot en met vrijdag van half elf tot half twaalf 's avonds Nederlandse tijd op de beeldbuis.

Uit zijn statement blijkt dat hij plaats moest maken vanwege tegenvallende kijkcijfers. "Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste Jaren en de verschillende televisieprijzen (in 2015 werd hij uitgeroepen tot 'Omroepman van het Jaar', … red.) waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met 'RTL Late Night' een goed format hebben ontwikkeld. We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg." Toch bedankt hij "vooral alle kijkers". "Al waren dat er soms 400.000 en soms 1 miljoen. Dank allen!!!!"

Binnen een uur had zijn bericht op Instagram ruim vijfhonderd likes. Bekende Nederlanders als komiek Rayen Panday en rapper Lil Kleine lieten een boodschap achter, maar ook minder bekenden staken hem een riem onder het hart. "Klasse programma! Well done." "Jammer, echt zonde! We zullen je missen Humberto. Met jou op de buis sloot ik mijn dag af." "Geen RTL Late Night meer voor mij … Never." "Ik ben er verdrietig van. Ik ga jou en je programma missen." "Je bent echt een topper. Voor mij is RTL Late Night Humberto Tan en niemand anders."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina