Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Smart card moet gokken kinderen voorkomen

Smart card moet gokken kinderen voorkomen

01/03/2018 10:33 - Van onze redactie

Drukte bij Suribet.

Drukte bij Suribet. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Uitbater van gokspelen, Suribet, neemt maatregelen om het gokken onmogelijk te maken voor burgers onder de achttien jaar. Het bedrijf zegt voorbereidingen te treffen voor het invoeren van een multifunctionele ‘Smart Card’. “Het bedrijf streeft hiermee bewust naar klanttevredenheid, efficiëntie en maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus een verklaring.

De kaart wordt binnen enkele weken geïntroduceerd. "Suribet hoopt hiermee de zorgen en ongerustheden die regelmatig geuit worden ten aanzien van deelname door minderjarigen en gokverslaafden aan kansspelen de wereld uit te helpen", stelt het bedrijf verder. Suribet is vooral bekend van het gokken op sportwedstrijden en heeft ook in winkels mogelijkheden voor het gokken.

Recent is forse kritiek geuit op het feit dat jongeren zich aan de kansspelen verslingeren die gemakkelijk bereikbaar zijn. Suribet zegt nu dat met de invoering van de kaart, geen enkele van haar gokspelen toegankelijk zal zijn zonder de kaart. Ook niet de normale lottospelen.

Tegen de Ware Tijd wordt gezegd dat op bepaalde locaties de kaart aan te schaffen zal zijn, op vertoon van ID-kaart of rijbewijs. De kaart wordt slechts toegekend aan personen boven de achttien jaar. Het zal ook mogelijk zijn verslaafden te identificeren en desgewenst te interveniëren in hun gedrag.

Bij diefstal of verlies van de kaart kan deze niet gebruikt worden, omdat er en een pasfoto en een password op staan. Suribet realiseert zich dat met de introductie van de kaart, voor haar spelen in feite een hogere drempel komt dan de producten van andere gokexploitanten. Daarom wordt getracht de kaart op meerdere manieren aantrekkelijk te maken voor de houder.

Ze kan gebruikt worden als een digitale portemonnee. De kaarthouder kan zonder contanten op zak bij elke retailer spelen, kan geld overmaken naar een andere Smart Card, en zal op termijn allerhande andere betalingen kunnen verrichten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen