Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aanval bij Franse ambassade Burkina Faso

Aanval bij Franse ambassade Burkina Faso

02/03/2018 10:40

Aanval door gewapende mannen bij Franse ambassade Burkina Faso.

Aanval door gewapende mannen bij Franse ambassade Burkina Faso. Foto: AFP  

Ouagadougou - Gewapende mannen hebben in de buurt van de Franse ambassade in de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou, het vuur geopend. Vier van de vijf mannen zijn inmiddels uitgeschakeld.

Volgens ooggetuigen vielen de vijf mannen een gebouw aan. Het is onduidelijk om wat voor pand het gaat. De groep kwam plotseling uit een auto en hebben ook op voorbijgangers geschoten, melden Franse media. De ambassade zelf meldt dat niet zeker is of de aanval op hen is gericht. "Er is nog geen zekerheid op dit punt wat het doel is van de aanval".

Andere berichten spreken van explosies bij het Franse Instituut en het hoofdkwartier van het Burkinese leger, die nauwelijks een kilometer van de Franse ambassade verwijderd zijn. De vier mannen zijn uitgeschakeld door speciale eenheden van de politie. Er is nog niets bekend over burgerslachtoffers. Waar de vijfde man zich op dit moment bevindt, is onduidelijk. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina