Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • AHKCO zonder directeur

AHKCO zonder directeur

02/03/2018 01:47 - Merredith Bruce

AHKCO zonder directeur

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs (AHKCO) heeft geen directeur sinds Ashok Hirschfeld in het laatste kwartaal van 2017 met pensioen is gegaan. “De opleiding is niet stuurloos”, stelt directeur Elviera Sandie van het directoraat Cultuur waaronder de academie valt.

Ze zegt tegen de redactie dat de raad van toezicht een dagelijkse leiding van twee personen heeft aangesteld. Eén van hen, Mikey Pocorni, is secretaris van de raad. Hij zegt dat hij met een collega verantwoordelijk is voor de afhandeling van lopende zaken. "We proberen zo goed en zo kwaad als het gaat te voorkomen dat zaken spaak lopen."

Het duo moet er onder meer voor zorgen dat afstudeerprocedures niet in het gedrang komen. Verder wordt erop toegezien dat zaken van technische aard worden aangepakt, zoals de reparatie van een kapotte airco of mankementen bij de toiletten.

De procedure voor het aantrekken van een nieuwe directeur is intussen in gang gezet. Er hebben volgens Pocorni "een aantal" mensen gereflecteerd. De raad van toezicht zal een advies uitbrengen aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Hoelang het kan duren voordat de academie een nieuwe directeur heeft, is niet duidelijk. "Ons advies is niet bindend. De eindverantwoordelijkheid om er één te kiezen ligt bij het ministerie." Het instituut heeft drie studierichtingen: Journalistiek, Sociaal-cultureel vormingswerk en Beeldende Kunst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina