Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering kan beleid gaan uitvoeren

Regering kan aan de slag na goedkeuring begroting

02/03/2018 11:18 - Wilfred Leeuwin

Vicepresident Ashwin Adhin donderdag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee.

Vicepresident Ashwin Adhin donderdag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - De regering kan het uitgestippelde beleid gaan uitvoeren nu de begroting over het dienstjaar 2018 is goedgekeurd door de Nationale Assemblee. De begrotingsbehandeling die vele malen is opgeschort, is donderdagavond afgesloten met 26 stemmen voor en tien stemmen tegen.

Na de stemming zei vicepresident (vp) Ashwin Adhin dat de regering nu eindelijk inhoud kan geven aan het beleid waarmee zij de crisis het hoofd wil bieden. De aanpassing van de begroting is naar zijn zeggen een zware uitdaging geweest voor de regering, zeker vanwege de SRD 300 miljoen extra voor het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens de vp heeft de regering een zware periode gehad nadat keer op keer, ook vanuit de eigen coalitiefractie, kritiek is geleverd op de begroting. Nadat de behandeling opnieuw was opgeschort, is de begroting reëler gemaakt, zei Adhin. Hij bedankte zowel de coalitie als de oppositie voor de kritische begeleiding van de regering bij het op lijn brengen van de begroting.

Nu de begroting is goedgekeurd, heeft de regering huiswerk om zaken gedaan te krijgen, zodat het leven van de gemeenschap draaglijker wordt, zei ondervoorzitter Melvin Bouva. "Wij feliciteren elkaar maar we roepen op om nog harder te werken", zei hij.

Voor de oppositie biedt de begroting op geen enkele manier de garantie dat er een juist en goed beleid zal worden gevoerd door de regering. VHP-parlementariër Krishna Mathoera wees erop dat de opgebrachte extra inkomsten niet zijn gespecificeerd. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën heeft volgens haar geen duidelijke verantwoording afgelegd over de herkomst en besteding van de gelden.

Voor assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons (NDP) is de behandeling van de begroting niet eenvoudig geweest. De eerste ingediende versie heeft behoorlijk wat zorgen gebaard, zoals indertijd ook is gebleken uit de toespraak van Amzad Abdoel, voorzitter van de begrotingscommissie. Simons gelooft dat de regering met de aangepaste begroting kan beginnen om uit het dal van de crisis te komen. "Ik geloof dat we eindigen met een begroting die wat realistischer is dan in het begin toen wij het binnenkregen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina