Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Je voelt de eenheid en broederschap '

'Je voelt de eenheid en broederschap '

02/03/2018 20:51 - Sharon Singh

'Je voelt de eenheid en broederschap '

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Onder geweldige publieke belangstelling vond de zesde editie van de Makhan Chor Battle plaats in de Palmentuin. Dit spel is een van de hoofdattracties van de Phagwa-viering georganiseerd door Ra-Ni Entertainment. Daarom hebben de aanwezigen zich rondom het podium verzameld om de wedstrijd van zo dichtbij mogelijk te kunnen zien. Hoewel Phagwa door de Hindoes wordt gevierd, zijn alle bevolkingsgroepen in de Palmentuin aanwezig. Niet dat alleen. Ze doen mee aan de cultuur om met poeder te strooien. De mensen lijken wel levende kunstwerken geverfd in de kleuren groen, geel, rosé en rood.

"Niet alleen de Hindoestanen, maar iedereen hier viert het Nieuwjaar met ons mee. Het is toch zo mooi om alle etnische volkeren zo feestend en harmonieus bij elkaar te zien. Je voelt de eenheid en broederschap", zegt Monique Moesai. Voor het leukste deel, Makhan Chor, hebben maar drie deelnemers zich aangemeld. Het Nationaal Leger is wel komen opdagen, maar had onvoldoende leden om deel te kunnen nemen aan het spel.

Bij Makhan Chor komt er bijzonder veel behendigheid aan te pas om een hoog opgehangen pot om te kieperen. Er wordt daarbij een menselijke toren gevormd. Ondanks dat er slecht drie groepen waren, was de wedstrijd best spannend. De competitie ging tussen Maho, Grankreek en de Chinese Vereniging Chung Fa Foei Kon. Na drie jaar te hebben meegedaan aan de battle is het de Chinese groep eindelijk gelukt om met de eerste prijs vandoor te gaan. "Het voelt geweldig aan, want we hebben flink geoefend. Vorige week nog waren we in de Palmentuin aan het oefenen."

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina