Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname speelt om kwalificatie WK-korfbal

Suriname speelt om kwalificatie WK-korfbal

02/03/2018 09:21 - Ivan Cairo

Suriname speelt om kwalificatie WK-korfbal

 

PARAMARIBO - Suriname participeert vanaf vrijdag (vandaag) aan de IKF Pan American Korfball Championship, een toernooi dat toegang geeft tot het eindtoernooi volgend jaar in Zuid-Afrika. Zes landen doen mee aan het WK-kwalificatietoernooi. De nationale selectie die geleid wordt door bondscoach Riko Kruit opent om 12.45 uur Surinaamse tijd de wedstrijdenreeks tegen gastland Columbia. De openingswedstrijd van het toernooi om half twaalf gaat tussen Brazilië en Argentinië.

Suriname moet op zijn minst semi-kampioen worden om zich te plaatsen voor het eindtoernooi. De selectie bestaat uit 7 vrouwen en 8 mannen, allen uit de Surinaamse diaspora in Nederland die ook daar de sport in teamverband beoefenen. De staf bestaat verder uit Hernandez Sam-Sin (assistent), Ada Jansen (fysiotherapeut) en Albert Nijenhuis (teammanager).

Michelle Brouwer, Randell van der Steen, Jaleesa Claver, Ariën Brug, Isaura Hilgen, Gerald van Dijk, Stephanie Brewster, Sharvien Sahai, Dominique van der Stelt, Wayne Stienstra, Shera Desaunois, Ivan Karsters, Nisha Verwey, Vikash Mahadew-Missier en Kamil Hiralal zullen in Cali de kleuren van de Surinaamse vlag verdedigen. In aanloop naar het toernooi heeft de selectie verschillende oefenduels afgewerkt.

Suriname neemt voor het eerst in de historie van het korfbal deel aan het WK-kwalificatietoernooi. Naar de Ware Tijd verneemt heeft slechts één speler de Surinaamse nationaliteit. De regels van de internationale korfbalfederatie staan toe dat personen met een andere nationaliteit dan van het land dat ze vertegenwoordigen deelnemen. Zij moeten wel kunnen aantonen dat ze tot een bepaalde graad nakomeling zijn van burgers van dat land.

De regering heeft toestemming gegeven dat onder de Surinaamse vlag wordt geparticipeerd. Vorig jaar hadden korfballers met Surinaamse roots tijdens een ontmoeting met onderwijsminister Robert Peneux te kennen gegeven Suriname op internationale toernooien te willen vertegenwoordigen. De bewindsman had toegezegd zich te zullen inspannen dat de regering daarvoor toestemming geeft. Ook zou Peneux zich inzetten om korfbal op te nemen in het curriculum op de scholen zodat van daaruit deze sport verder ontwikkeld kon worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina