Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname wint wedstrijden WK-korfbal

Suriname wint eerste kwalificatiewedstrijden WK-korfbal

02/03/2018 20:03 - Ivan Cairo

De korfbalselecties van Suriname en Colombia gisteren na de wedstrijd. Suriname won ruim met 21-5.

De korfbalselecties van Suriname en Colombia gisteren na de wedstrijd. Suriname won ruim met 21-5. Foto: Collectie Surinaamse korfbalselectie  

PARAMARIBO - De Surinaamse nationale korfbalselectie die in Colombia deelneemt aan de Pan-Amerikaanse Kampioenschappen heeft vrijdag haar eerste wedstrijd gewonnnen. Het gastland werd afgedroogd met 21-5. De winnaar van het toernooi en de nummer 2 plaatsen zich rechtstreeks voor de wereldkampioenschappen korfbal die volgend jaar in Zuid-Afrika worden gehouden. De spelers die in Cali, Colombia, aan het evenement deelnemen zijn Surinamers uit de diaspora in Nederland, waar ze ook in verschillende teams in de competitie meedraaien.

"Het was een duidelijke overwinning. Het was nog even wennen voor ons in het begin, maar daarna speelden we een prima wedstrijd en gingen de goals goed erin", zegt speler Shavien Sahai, opgelucht vanuit Colombia tegen de Ware Tijd. Vandaag speelt Suriname ook twee wedstrijden. In de ochtend tegen Argentinië en de middagwedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek. De selectie van de Dominicaanse Republiek die donderdag ruim won van Costa Rica wordt als een van de grootste tegenstanders gezien.

Zondag wordt de laatste wedstrijd gespeeld. Dan is Costa Rica de tegenstander. "Ons doel is om bij de eerste twee te eindigen. Wij willen gewoon eerste worden. Als we bij de eerste twee eindigen winnen we een WK-ticket. En als we die WK-ticket hebben gewonnnen mogen we volgend jaar spelen in Zuid-Afrika op de wereldkampioenschappen korfbal. Daarom zijn we nu hier om die ticket te kunnen bemachtigen", aldus Sahai. Suriname heeft ook de tweede wedstrijd in een zege kunnen omzetten. Brazilie werd verslagen met 18-10.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina