Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkiezingen Venezuela uitgesteld

Verkiezingen Venezuela uitgesteld

02/03/2018 08:41

Verkiezingen Venezuela uitgesteld

 

CARACAS - De presidentsverkiezingen in Venezuela zijn van 22 april verschoven naar 20 mei. Enkele oppositiepartijen mogen nu ook meedoen aan de verkiezingen, meldt de Nationale Verkiezingscommissie. Caracas staat toe dat de Verenigde Naties een onafhankelijke waarnemer sturen.

Normaal gesproken vinden presidentsverkiezingen in Venezuela in december plaats, maar vorige maand liet de verkiezingscommissie weten dat ze al in april zouden worden gehouden. Volgens critici is dit een poging om verwarring te scheppen binnen de oppositiepartijen, hetgeen de huidige regering goed uit zou komen.

De VS vertrouwt de versnelde verkiezingen niet en heeft laten weten dat er nieuwe sancties zullen worden opgelegd als die doorgaan. Verschillende landen, waaronder Argentinië en Brazilië, hebben laten weten de verkiezingsresultaten niet te zullen erkennen. Venezuela gaat gebukt onder een zware politieke en economische crisis. De huidige president Nicolás Maduro is verkiesbaar voor een tweede termijn van zes jaar. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina