Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dekkingsgraad medische verzekering toegenomen

Dekkingsgraad medische verzekering toegenomen

03/03/2018 19:55 - Ivan Cairo

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid zegt dat door de introductie van de wet Basiszorg meer mensen toegang hebben tot gezondheidszorg.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid zegt dat door de introductie van de wet Basiszorg meer mensen toegang hebben tot gezondheidszorg. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het aantal personen met een medische verzekering is toegenomen. Ten opzichte van 2016 zijn in het afgelopen jaar tachtigduizend mensen meer verzekerd. “Dat is een significante vooruitgang. Hoe zegt men in de motie dat brede lagen van de samenleving geen toegang hebben tot zorg", zei minister Patrick Pengel van Volksgezondheid, donderdag in het parlement.

"Juist door introductie van de wet Basiszorg hebben meer mensen toegang tot zorg vanwege hun status van verzekerde. Dit merken wij aan de stijging van verleende zorg in de vorm van toegenomen declaraties en ligdagen." Hij voegde eraan toe dat de regering zal werken naar verdere verhoging van de dekkingsgraad.

In een motie vroeg de oppositie aandacht voor de problemen in de gezondheidszorg; veel burgers zouden geen toegang hebben tot medische zorg. De motie werd door het parlement verworpen. Samen met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Volkshuisvesting, het Uitvoeringsorgaan en de Zorgraad zal Volksgezondheid acties ondernemen om het aantal verzekerden verder te verhogen. Het bedrijfsleven heeft hier ook een belangrijke rol in te vervullen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina