Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie uit drie voor korfbalselectie Suriname

Drie uit drie voor korfbalselectie Suriname

03/03/2018 14:09 - Terence Oosterwolde

Drie uit drie voor korfbalselectie Suriname

 

PARAMARIBO - De korfbalselectie van Suriname heeft ook haar derde wedstrijd in het Pan-Amerikaans kampioenschap in winst omgezet. Zaterdag werd in Colombia met 22-8 gezegevierd over Argentinië, waardoor Suriname met de volle winst uit drie duels aan kop gaat.

De nationale selectie bond vrijdag het gastland met 21-5 aan de zegekar en wist later die dag ook Brazilië met 18-10 klein te krijgen. Suriname heeft zaterdagmiddag de Dominicaanse Republiek, momenteel tweede in het regionaal toernooi, als tegenstander. Beide landen hebben negen punten uit drie duels. Ariën van den Berg en Wayne Stienstra van Suriname voeren de topscorerslijst aan met elk twaalf punten.

De selectie, die bestaat uit Surinamers uit de diaspora, ligt door haar goede start op koers om kwalificatie voor het wereldkampioenschap van de Internationale Korfbalfederatie af te dwingen. De winnaar van het toernooi en de nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het mondiale evenement volgend jaar in Zuid-Afrika.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina