Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duizenden huizen in VS zonder stroom door storm

Duizenden huizen in VS zonder stroom door zware storm

03/03/2018 07:16

Duizenden huizen in VS zonder stroom door storm

Foto: AFP  

BALTIMORE - In het noordoosten van de Verenigde Staten zitten als gevolg van een zware storm ongeveer 1,7 miljoen huizen en bedrijfspanden zonder stroom. Er is tot nu toe een dode gevallen. In Baltimore werd een 77-jarige vrouw dodelijk getroffen door een afgewaaide tak.

In een gebied tussen de staten Maine en Virginia zijn windsnelheden tot 130 kilometer per uur gemeten en valt daarnaast heel veel neerslag. In de stad Boston liepen de straten onder water en braken bomen en elektriciteitspalen af. De hoogste waterstand wordt daar rond middernacht (lokale tijd) verwacht.

Ook werden duizenden vluchten geschrapt en kwam het treinverkeer geheel tot stilstand. Veel overheidskantoren bleven vrijdag gesloten. In de staat Virginia is door de gouverneur de noodtoestand afgekondigd. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina