Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname en Venezuela heractiveren overleg

Suriname en Venezuela heractiveren commissievergadering

03/03/2018 16:52

Suriname en Venezuela heractiveren commissievergadering

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag in Venezuela gesprekken gevoerd met haar Venezolaanse ambtsgenoot minister Jorge Arreaza in het kader van het politieke consultatiemechanisme tussen beide landen. Ook heeft de officiële heractivering van de Gemengde Commissie plaatsgevonden, meldt het NII zaterdag in een persbericht.

De ministers hebben overeenkomsten ondertekend voor samenwerking tussen de wederzijdse diplomaten-instituten, visumafschaffing voor houders van dienstpaspoorten en samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. De afspraken zijn vastgelegd in een gezamenlijke verklaring. Namens president Nicolás Maduro heeft vicepresident Tareck El Aissami Pollack-Beighle ontvangen voor een beleefdheidsbezoek.

Zij hebben gesproken over de samenwerking tussen beide landen en het belang van versterking en bescherming van democratie, soevereiniteit en territoriale integriteit, de vreedzame oplossing van geschillen middels dialoog, en het initiëren en uitvoeren van beleid voor verbetering van de leefomstandigheden van personen aan de basis van de samenleving. De minister en delegatie zijn dezelfde dag teruggekeerd naar Suriname.

Pollack heeft met Arreaza afgesproken om concrete invulling te geven aan de bilaterale samenwerking, middels een actieplan dat regelmatig zal worden gemonitord. Ook zullen er op korte termijn sectorspecifieke vergaderingen worden gehouden om de gemaakte afspraken te implementeren. Vorig jaar tijdens een bezoek aan Suriname van een Venezolaanse delegatie is de wens geuit de Gemengde Commissie Suriname-Venezuela (JCSV) te heractiveren om de samenwerking tussen beide landen te verbeteren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina