Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname kwalificeert zich voor WK-korfbal

Suriname kwalificeert zich voor WK-korfbal

03/03/2018 20:37 - Terence Oosterwolde

De korfbalselectie van Suriname heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het wereldkampioenschap van volgend jaar

De korfbalselectie van Suriname heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het wereldkampioenschap van volgend jaar Foto: Sukorfbal  

PARAMARIBO - Suriname kan het wereldkampioenschap korfbal volgend jaar in Zuid-Afrika niet meer mislopen. Door zaterdagavond met 20-9 te winnen van de Dominicaanse Republiek is de kwalificatie binnen. Zondagochtend half twaalf Surinaamse tijd wordt de laatste wedstrijd van het Pan-Amerikaans kampioenschap in Cali, Colombia gespeeld tegen Costa Rica.

Suriname en de Dominicaanse Republiek begonnen met een ongeslagen status - drie zeges uit drie duels - aan de cruciale ontmoeting. Suriname scoorde via Ariën van den Berg als eerste en heeft constant voorgestaan. De Dominicaanse Republiek naderde een paar keer tot één punt, maar meer zat er niet in.

Na de eerste helft met een 9-6 voordeel te hebben afgesloten, liep Suriname in de eerste tien minuten uit naar 15-7. Daarmee was de strijd zo goed als gestreden, want in de resterende zeven minuten kwam de voorsprong nimmer in gevaar. Van den Berg en Ivan Karsters namen elk zes punten voor hun rekening. Van den Berg is topscorer van het toernooi met achttien punten, Karsters en Wayne Stienstra delen de derde positie met beiden twaalf punten.

Costa Rica is het enige land dat kan voorkomen dat Suriname ongeslagen door het regionale toernooi komt. Echter, Suriname heeft de beste kaarten in handen. Immers, de nationale selectie gaat fier aan kop, terwijl Costa Rica laatste is met nul punten. Om het tweede WK-ticket leveren de Dominicaanse Republiek en Brazilië strijd. Die twee landen spelen zondag op de slotdag de laatste wedstrijd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina