Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • World Wildlife Day 2018: ‘Blijf af van jaguars’

World Wildlife Day 2018: ‘Blijf af van jaguars’

03/03/2018 15:19

Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer.

Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer. Foto: NII  

PARAMARIBO - “Ik doe een beroep op de bevolking om af te blijven van de jaguar”, zegt minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer zaterdag op World Wildlife Day, de Internationale dag voor Wilde Dieren en Planten. Dit jaar wenst de minister een lans te breken voor de jaguar, meldt het NII zaterdag in een persbericht.

De jaguar is een beschermde diersoort omdat hij wordt bedreigd met uitsterven. Het uitroeien van de jaguar zal het evenwicht van het ecologische ontregelen, waarschuwt de bewindsvrouw. Jaarlijks wordt op 3 maart World Wildlife Day herdacht.

Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor een toekomst waarin mensen en in het wild levende dieren in harmonie kunnen samenleven. Ook staat de waarde van wilde flora en fauna centraal, inclusief alle ecologische, genetische, sociale, economische, wetenschappelijke, educatieve, culturele, recreatieve en esthetische eigenschappen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina