Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drijvende fruitmarkt Curaçao bestaat niet meer

Drijvende fruitmarkt Curaçao bestaat niet meer

04/03/2018 09:03

Drijvende fruitmarkt Curaçao bestaat niet meer

 

WILLEMSTAD - De drijvende fruitmarkt van Curaçao bestaat niet meer. Zaterdag vertrokken de laatste vier Venezolaanse bootjes van de kade in Willemstad. Door de grensblokkade van president Nicolas Maduro is er geen verse aanvoer meer van groente en fruit.

De koopmannen uit Vela de Coro, acht uur varen van Willemstad, mogen maar twee maanden blijven op Curaçao en kunnen niet afgelost worden omdat Maduro ook het vrije verkeer van personen aan banden heeft gelegd. Volgens de Venezolaanse president verdwijnen er veel goud, koper en andere grondstoffen uit zijn land via Aruba, Curaçao en Bonaire. Reden om afgelopen januari de grenzen dicht te gooien.

Twee maanden later hebben vooral de kustbewoners van Vela de Coro, aan de overkant, last van de blokkade. Curaçao importeert nu groente en fruit uit andere landen, maar betaalt daar wel meer voor. Met het vertrek van de laatste bootjes komt er een voorlopig eind aan meer dan honderd jaar groente- en fruitverkoop vanaf de barkjes. Die begon in 1917 nadat er olie was ontdekt in Venezuela. Shell bouwde een raffinaderij op Curaçao en tienduizenden Curaçaoënaars vonden daar werk. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina