Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meisjes ontsnappen aan 'pseudo-agent'

Meisjes bevrijden zich van 'pseudo-agent'

04/03/2018 07:28

Meisjes bevrijden zich van 'pseudo agent'

 

PARAMARIBO - Twee jonge meisjes hebben zich vrijdag bevrijd van een man, die zich voordeed als jeugdpolitie en hen had meegekomen. Dit meldt de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname. Het is de meisjes gelukt om bij een verkeerslicht dat op rood stond uit de auto te ontvluchten.

De man, die in een zwart voertuig, vermoedelijk van het merk Toyota Ist, reed begaf zich naar een adres in het ressort Kwatta. Hij gaf aan van de jeugdpolitie te zijn. Hij droeg een kogelvrij vest met het opschrift 'politie' aan de voor- en achterzijde. Op het adres gaf hij de namen van twee jonge meisjes door die volgens hem mee moesten voor een onderzoek.

Hij toonde een briefje aan de ouders. Zij hebben na aandringen van deze 'pseudo-agent' de meisjes meegestuurd. De man reed weg met de twee meisjes en voerde op een bepaald moment een telefoongesprek. Aan de hand van dit gesprek vertrouwden de meisjes de zaak niet. Het lukte hen om uit de auto te stappen toen de auto stopte bij een rood verkeerslicht. 

De meisjes zijn weggerend en hebben hulp gezocht. Kort hierna meldden zij zich met hun ouders bij de politie. De zaak is in onderzoek bij de afdeling Jeugdzaken. De politie doet een dringend beroep op ouders om alert te zijn en kinderen niet zomaar mee te sturen. Zij wijst erop dat iedere agent verplicht is, zich te legitimeren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina